Saturday, March 19, 2011

maka pilih lah OS kawan2 ku....

 kate2 pgaruh paling besar skali...hahahaha....

 
ske hati la nk amik ape. cs kalo ko minat ko boleh bjaya custemer dgn kekuatan yg berbagai lg. agak sukar utk deal dgn custemer apbila boss mahukan sales melebihi target tetapi ko tidak bjaya meyakinkan custemer utk buat sales. dan dalam mase 3 bulan jadi cs , ko akn dibuang kerja.... berbanding dgn os, ko hny mengawal sistem pc dan maintain server dibawah aircond dan rileks2 minum kopi smbil bace paper dan mgumpat sal awek2 n balak2 terhot d malysia mahupun luar ngara tnpe bertemu dgn sesiapa didepan dan dapat meluangkan mase utk berborak lantas dpt menolong org rumah mgmbil ank mse lunch...kpde korg2 y jarang2 buat pahala...mse neh la korg nk wak pahala dgn menolong org2 rumah dgn mgmbil ank dri skolah... fikirkan la...

kau perlukan kesedaran tatkala berada di luar ofis selain berada di ofis. sedangkan perdana menteri pon berada di ofis inikan pula kita hnya pekerja bse y hnya berbekal kan peluh semata2.. kita hndak lah bersikap professional, celik minda  dan jutawan, kenapa hendak takot utk memilh kerja di dalam ofis....padahal ko takde duit @ kurang duit nk pergi kerja luar..ptptn lum byr lagi...duit saman blambak.. kena ada kereta ada moto., ada helmet dan ada insurans apabila terjadi kemalangan. lori banyak langgar org smapai mati , usus terkeluar,kple tercabut..gigi tersembur..ko nk nti org pgil ko HALIMAH JONGGANG?? semua tu org kerja luar... ada degree tapi mati dilannggar oleh lori dan d gelar halimah jongang... dlu mse zaman universit ko d gelar ratu cantik tp bila kerja kt luar ko d langgar lori smpai gigi ko tersembur...ko nk makan nsi gune stroll?maka sia sia la ko pny degree tu... ko igt kerja luar bgus ke.... igt senang ke nk jadi org kuat di luar. nk cari parking lg. minyak habis. tayar bocor di highway. ko nak? mst ko takot kan. maka pilih lah
os..hahahahahahahha.....

                                                                    critical thinking....



 ko blh bersuka ria...mgunakan fon ofis menelefon mane2 praduan d radio..
maka pilih lah OS...

 kegembiraan terselah..maka pilih lah OS..

 apabila boss meeting...ko blh menari..ape2 tarian y d llus kan oleh sirim..ko
 blh melompat2 d atas pc smbil mdendang lagu ghazal tuk rabiah..maka..pilih lah OS..

ko nak gigi jadi cm ney??misti ko xnk kan..ko bayang kan ko kene lnggar lori pastu ko gie klinik or hspital y murah sbb ko xde sgt duit..ko byg kan lah..duit ptptn ko pun ko xdpt byr lagi ney kan pula ko nk byr kos plastik srgry..y mmg mahal..mmg cmfrm ko dpt servis y teruk..maka jdi lah cm ney gigi ko...maka pilih lah OS

3 comments:

  1. bengong r mu..dah jaoh menyimpang dah ni

    ReplyDelete
  2. hahahaha..maka..pilih lah OS....

    ReplyDelete
  3. Ak OS jugakkk..:) tp ak xse jd halimah boleh?? :P

    ReplyDelete